Kennis

Welke olie is het beste voor frituren in een Kiremko frituurinstallatie?

Frituren is een populaire manier om bijvoorbeeld aardappels te bereiden en daarom is het belangrijk om te weten welke olie het beste is om te gebruiken in jouw frituurinstallatie. Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de rookpunt, de houdbaarheid en de smaak. In dit artikel zullen we de verschillende frituurvetten bespreken die geschikt zijn voor frituren en waarom ze het beste zijn voor jou klant en de frituurinstallatie.

Zonnebloemolie: zonnebloemolie heeft een hoog rookpunt, waardoor het een van de beste oliën is om te gebruiken bij het frituren. Het is ook rijk aan onverzadigde vetten, waardoor het gezonder is dan veel andere oliën.

Olijfolie: olijfolie heeft een laag rookpunt, dus het is belangrijk om te weten dat het niet geschikt is voor hoog verhit frituren. Het is echter wel een gezonde olie, rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten en antioxidanten.

Kokosolie: kokosolie heeft een hoog rookpunt en is rijk aan mediumketen-triglyceriden, wat het een gezondere olie maakt voor frituren. Het heeft ook een licht zoete smaak, waardoor het ideaal is voor het frituren van zoetigheid. Daarnaast wordt kokosolie ook nog gebruikt als alternatieve vetstof voor op een boterham.

Arachideolie: arachideolie heeft een hoog rookpunt en is een van de meest betaalbare oliën voor frituren. Het is echter niet zo gezond als andere oliën en bevat een hoog gehalte aan verzadigde vetten.

Rapsolie: rapsolie heeft een hoog rookpunt en is rijk aan onverzadigde vetten. Het is echter niet zo bekend als andere oliën en kan soms een bittere smaak hebben.

Conclusie

In conclusie is het belangrijk om de verschillende oliën te overwegen als het gaat om het kiezen van de beste olie voor frituren. Zonnebloemolie en kokosolie zijn goede opties, terwijl olijfolie en rapsolie ook gezonde alternatieven kunnen zijn. Houd er rekening mee dat arachideolie een minder gezonde optie is, hoewel het wel het meest betaalbaar is wanneer er op grote schaal gefrituurd wordt.

Maar welk vet wil jij gebruiken in jouw installatie? Een expert wil jou daar altijd bij helpen!

Direct antwoord op je vragen?

Ontdek ook

Heb je onze klantverhalen al gelezen?

Harry Ramsden’s

Dit restaurant, met meer dan 15.000 vierkante meter aan ruimte en zitplaatsen voor meer dan 450 gasten, wordt beschouwd als het grootste fish and chip restaurant ter wereld.

Manneken Pis Amsterdam

Ontdek Manneken Pis Amsterdam, de beroemde frituurzaak die authentieke Belgische frieten en snacks serveert in hartje Amsterdam.

Meer kennisartikelen

Misschien vind je dit ook interessant?

Toppings op friet: de nieuwe culinaire trend

In de wereld van de gastronomie zijn er altijd trends die het culinaire landschap veranderen. Recentelijk heeft een nieuwe trend zijn intrede gedaan die de manier waarop we naar een klassieker kijken volledig verandert: toppings op friet. Deze blog duikt...

Besparen op frituren: duurzame tips van Kiremko

Ontdek hoe u kunt besparen op frituren met innovatieve tips van Kiremko. Optimaliseer uw frituurproces en verlaag uw energiekosten....