Gennaro’s Fish & Chips – Glasgow, Schotland

Je moet investeren om je normen hoog te houden

Gennaro’s Fish & Chips in Great Western Road, Glasgow, is nu een heel ander bedrijf dan vorig jaar, van de manier waarop het zijn eten frituurt, tot de snelheid waarmee het klanten bedient en hoe gemakkelijk het personeel wordt opgeleid. En dat is allemaal te danken aan de investering in een Kiremko frituurinstallatie met vier ketels en hoog rendement.

‘Tijdens het hoogtepunt van de pandemie stegen de bestellingen met 100% en ons oude assortiment met twee ketels kon het moeilijk aan, vooral door de toename van de bestellingen voor thuisbezorging’, zegt eigenaar Salvatore Di Rienzo. ‘Dus hadden we een nieuwe frituurinstallatie nodig. Een snellere, een modernere.’

Salvatore vertelt verder: ‘Vroeger bakten we onze frieten rechtdoor en duurde het ongeveer zeven minuten. Nu bakken we ze dubbel, zodat niemand langer dan twee minuten hoeft te wachten. Het is een snellere service waardoor de wachttijden zijn verkort en we meer klanten kunnen bedienen.’

‘Blancheren levert ook een beter product op’, gaat Salvatore verder. ‘Omdat verse frieten altijd gegarandeerd zijn. De frietjes worden nu vers geserveerd en veel klanten hebben dit opgemerkt en gezegd dat zij de voorkeur geven aan de manier waarop we onze frietjes nu maken.’

Met vier zeer efficiënte ketels die minder energie verbruiken en ingebouwde filtratie die de olie langer vers houdt, heeft Salvatore grote kostenbesparingen bewerkstelligd met zijn nieuwe Kiremko: “Ik zou zeggen dat we een goede 30-40% besparen op gas, en we minstens 25% besparen op de olie.’

‘Een van onze medewerkers begon bijna een jaar geleden als keukenhulp en nu is hij frituurder. Als we geen Kiremko hadden gekocht, zou hij na een jaar nooit zo ver zijn gekomen als nu. Omdat de tijden en temperaturen allemaal vooraf zijn ingesteld, kan het personeel gewoon een mandje in de ketel hangen, op een knop drukken en als hij begint te rinkelen is het eten klaar – en het is elke keer hetzelfde, consistente product.’

Met de besparingen die Gennaro’s doet op gas en olie en de hogere inkomsten die het bedrijf nu genereert, zegt Salvatore dat de investering in een nieuwe, moderne frituurinstallatie – samen met een volledige renovatie van het pand – zijn bedrijf een element van zekerheid heeft gegeven in een uitdagende tijd voor de industrie.

‘Je moet de aankoop van een gamma zien als een investering en niet als een kostenpost, want we verdienen die investering al terug’, sluit hij af.

ontdek ook

Het laatste nieuws

Meer klantverhalen

Heb je deze al gelezen?

Greg and Lou’s

'We kunnen nu veganistische en vegetarische klanten bedienen dankzij ons aparte filtersysteem van de andere pannen'

ontdek ook

Heb je onze klantverhalen al gelezen?

Friturende helden tijdens Horecava 2023 met Kiremko

The art of frying De magie van videomapping: Een nieuwe dimensie in frituren Dit jaar hebben we na 27 jaar trouwe deelname aan de Horecava iets bijzonders gedaan. In plaats van de gebruikelijke stand hebben we gekozen voor een opvallende motionshow. We hebben een...