The Cod’s Scallops

De capaciteit van Kiremko breidt het menu uit voor The Cod’s Scallops

 

In 2011 opende John Molnar The Cod’s Scallops in Wollaton, Nottingham, met als doel fish and chips van het allerbeste niveau samen met alle gevangen vis aan de kust rond het Verenigd Koninkrijk te serveren.

Elf jaar en vijf winkels later – om nog maar te zwijgen over de titel van UK’s Best Fish and Chip Shop in 2020 – is dat nog steeds de kern van het bedrijf, maar het menu is geëvolueerd met de introductie van meer gebakken en gefrituurde vis, een breder scala aan schelpdieren, plus zelfgemaakte viscurry’s en zeevruchtensoep.

In lijn met het groeiende menu, was er ook een herinvestering nodig voor een nieuwe frituurinstallatie, waarbij eigenaar John Molnar dezelfde Kiremko wilde als in zijn Wollaton-winkel waar hij sinds 2016 werkt met een hoog rendements Kiremko. In alle drie de nieuwe winkels sinds 2016 wordt een nieuwe Kiremko frituurinstallatie geplaatst met elke keer een nieuwe feature erop.

De nieuwste Kiremko met zes pannen in The Cod’s Scallops in West Bridgford, Nottingham, bevat bijvoorbeeld Kiremko’s nieuwe Fry Control 5 en een ingebouwde plancha voor het grillen van populaire items zoals zeebaars, gamba’s en sint-jakobsschelpen. Ook bevat de Kiremko een dubbele inductiekookplaat voor het koken van onmisbare bijgerechten zoals papperige erwten, jus en kerriesaus, evenals viscurry’s en zeevruchtensoep.

 

“Alle frituurinstallaties van Kiremko presteren briljant

 

‘Ongeveer 35% van onze verkoop is gebakken of gegrilde vis of zeevruchten en daarom zijn de plancha en inductie zo cruciaal in onze frituurinstallatie’, vertelt John.

‘Historisch gezien hebben we de inductie en plancha apart gehad, maar nu ze in de frituurinstallatie zijn ingebouwd, is alles zo veel gemakkelijker geworden. Het brengt alles op één lijn, zodat je van het ene uiteinde van de Kiremko naar de andere kant kunt kijken, en het personeel kan visbakken terwijl ze ook naar de jus of de erwten kijken.

Dit heeft geholpen om de kosten te verlagen vanuit een personeelsperspectief en om de uitgaven elders te verminderen. ‘Ik bespaar ook op de installatie omdat er één set afzuiging nodig is, niet twee. En daardoor ook op de reiniging, die nu nog maar één keer nodig is in plaats van twee keer’, zegt John.

‘Er is nu geen excuus meer om iets niet op het menu te zetten, want we weten dat we met onze Kiremko de capaciteit hebben om alles goed te kunnen frituren’, zegt John. ‘We schrijven het menu, wetende dat de Kiremko alles aankan.’

‘Alle frituurinstallaties van Kiremko presteren briljant’, voegt John eraan toe. ‘Ze zijn snel en ik ben groot fan van de touchscreen-bediening. Ze laten je bijvoorbeeld de olie niet aftappen als het te heet is. Daarnaast is het heerlijk om na een dag van vijftien uur niet te hoeven bukken om op de pompen en filters te drukken, maar je dit gewoon via het touchscreen kunt doen.”

Ook de eco-optie is voor John een belangrijke feature. Hierdoor stijgt de temperatuur van een pan binnen twee tot drie minuten van stand-by temperatuur naar braadtemperatuur. Hierdoor kan The Cod’s Scallops zich snel aanpassen aan schommelingen in de vraag naar het gefrituurde product en daardoor besparen op gas en olie.

‘Ik ben erg onder de indruk van de technologie van Kiremko, hoe deze is geëvolueerd en hoe het ons leven gemakkelijker heeft gemaakt’, sluit John af.

 

ontdek ook

Het laatste nieuws

Meer klantverhalen

Heb je deze al gelezen?

Greg and Lou’s

'We kunnen nu veganistische en vegetarische klanten bedienen dankzij ons aparte filtersysteem van de andere pannen'

ontdek ook

Heb je onze klantverhalen al gelezen?

Friturende helden tijdens Horecava 2023 met Kiremko

The art of frying De magie van videomapping: Een nieuwe dimensie in frituren Dit jaar hebben we na 27 jaar trouwe deelname aan de Horecava iets bijzonders gedaan. In plaats van de gebruikelijke stand hebben we gekozen voor een opvallende motionshow. We hebben een...