Greg and Lou’s

We kunnen nu veganistische en vegetarische klanten bedienen dankzij ons aparte filtersysteem van de andere pannen

Greg en ik zagen onszelf niet naar de universiteit gaan na onze middelbare school. Gregs ouders hadden verschillende bedrijven in en rond Torbay waar we samen in meewerkten. Er werd besloten dat ze een bedrijf voor ons zouden kopen om te runnen en dat we het uiteindelijk van hen konden kopen. We keken door de Daltons naar zaken in Devon en Cornwall en vonden een fish and chips-restaurant in Redruth, dus we verhuisden voor het bedrijf in augustus 2002.

Overname en renovatie

Het was een zeer steile leercurve toen we het bedrijf overnamen met slechts een week training. Onze feesttijd was over! De winkel werd begin oktober 2006 omgebouwd met een gloednieuw KFE high efficiency assortiment. Sinds we het bedrijf in 2017 van de ouders kochten, besloten we dat het tijd was om echt onze stempel op het bedrijf te drukken. We ondergingen een volledige rebranding van de winkel met een 5-pans KFE L-vormig assortiment en houtskoolgrill. We veranderden de naam in Greg & Lou’s.

Uitdagingen en aanpassingen

We heropenden in februari 2020 en een maand later moesten we sluiten vanwege Covid-19. Dit bracht ons in de war omdat we al ons spaargeld hadden gebruikt voor de renovatie en de leningen waren verbruikt. We introduceerden echter click & collect, waarmee we ons openstelden voor een ander bestelsysteem en onze klanten zich veilig lieten voelen.

Specialiteit: fish en chips frituren

Een van de beste eigenschappen van het KFE-assortiment is toch wel de houtskoolgrill. Heerlijk sappige ribeye-steaks op de grill, veel lekkerder dan dat in een chippy kan niet! Het automatische drainagesysteem is een tijdsbesparing en neemt het gedoe van het onderhoud weg. De vispan is mijn favoriet. Ik kan er op drukke tijden 25-30 vissen in krijgen zonder dat de temperatuur veel daalt vanwege het hoge rendement.

Flexibiliteit en klantgerichtheid

Ons assortiment is gemaakt voor mandfrituren en we hebben het een paar maanden uitgeprobeerd. Omdat we altijd open gefrituurd hebben, was de feedback van onze klanten dat ze de manier waarop we onze frites eerder maakten leuk vonden, dus gingen we terug naar open frituren. Omdat we onze eigen speciale coating op de chips hebben, zijn ze altijd knapperig aan de buitenkant en luchtig in het midden en plakken niet aan elkaar tijdens het reizen.

Dankzij KFE kunnen we ons aanpassen aan de behoeften van onze klanten en blijven we fish en chips frituren tot perfectie.

Direct antwoord op je vragen?

Ontdek ook

Het laatste nieuws

Frites uit Zuyd

De foodtruck van Frites uit Zuyd is uitgerust met een gasgestookte Kiremko Fadoset frituurinstallatie.

Universiteit Siegen

'De Kiremko werkt intuïtief waardoor het hele team ermee kan werken'

Meer klantverhalen

Heb je deze al gelezen?

Frites uit Zuyd

De foodtruck van Frites uit Zuyd is uitgerust met een gasgestookte Kiremko Fadoset frituurinstallatie....

Lees verder

Universiteit Siegen

'De Kiremko werkt intuïtief waardoor het hele team ermee kan werken'...

Lees verder