Greg and Lou’s

We kunnen nu veganistische en vegetarische klanten bedienen dankzij ons aparte filtersysteem van de andere pannen

‘Greg en ik zagen onszelf niet naar de universiteit gaan na onze middelbare school. Gregs ouders hadden verschillende bedrijven in en rond Torbay waar we samen in meewerkten. Er werd besloten dat ze een bedrijf voor ons zouden kopen om te runnen en dat we het uiteindelijk van hen konden kopen.’

‘We keken door de Daltons naar zaken in Devon en Cornwall en vonden een fish and chips-restaurant in Redruth, dus we verhuisden voor het bedrijf in augustus 2002. Het was een zeer steile leercurve en toen we 19 & 23 jaar oud waren, we werden het diepe ingegooid met slechts een week training. Onze feesttijd was over!’

‘De winkel werd begin oktober 2006 omgebouwd met een gloednieuw KFE high efficiency assortiment, maar sinds we het bedrijf in 2017 van de ouders kochten, besloten we dat het tijd was om echt onze stempel op het bedrijf te drukken en ondergingen we een volledige rebranding van de winkel met een 5-pans KFE L-vormig en houtskoolgrill. We hebben de naam toen veranderd in Greg & Lou’s.’

‘We zijn heropend in februari 2020 en een maand later moesten we sluiten vanwege Covid-19. Dit bracht ons een beetje in de war omdat we al ons spaargeld hadden gebruikt voor de renovatie en de leningen waren verbruikt. We kwamen er echter doorheen en introduceerden click & collect, waarmee we ons openstelden voor een ander bestelsysteem en onze klanten hielpen zich veilig te voelen wanneer ze ons bezochten.’

‘We kunnen nu veganistische en vegetarische klanten bedienen dankzij ons aparte filtersysteem van de andere pannen. We hebben gekozen om geen glutenvrij aan te bieden. Dit omdat kruisbesmetting bij de manier van werken vrij snel kan gebeuren.’

‘Een van de beste eigenschappen van het assortiment is toch wel de houtskoolgrill. Heerlijk sappige ribeye-steaks op de grill, veel lekkerder dan dat in een chippy kan niet! Het automatische drainagesysteem is een tijdsbesparing en neemt het gedoe van het onderhoud weg. De vispan is mijn favoriet. Ik kan er op drukke tijden 25-30 vissen in krijgen zonder dat de temperatuur veel daalt vanwege het hoge rendement.’

‘We kijken uit naar een drukke zomer, vooral met mensen die dit jaar naar Cornwall komen in plaats van naar het buitenland op vakantie te gaan. Dit zal ons assortiment op volle capaciteit testen en dit is wanneer het KFE-assortiment laat zien dat het een echte klasse apart is.’

‘Ons assortiment is gemaakt voor mandfrituren en we hebben het een paar maanden uitgeprobeerd. Omdat we altijd open gefrituurd hebben, was de feedback van onze klanten dat ze de manier waarop we onze frites eerder maakten leuk vonden, dus gingen we terug naar open frituren. Ik denk dat omdat we onze eigen speciale coating op de chips hebben, ze altijd knapperig zijn aan de buitenkant en luchtig in het midden en niet aan elkaar plakken tijdens het reizen. Ik ben absoluut van mening dat als je gewone frites blancheert, het blancheren van de mand een superieur product is, omdat ze beter reizen en niet slap worden. Maar voor ons en onze klanten paste open frituren beter bij ons. Daarom houden we van KFE als bedrijf, omdat ze zich altijd kunnen aanpassen aan de behoefte.’

ontdek ook

Het laatste nieuws

Meer klantverhalen

Heb je deze al gelezen?

ontdek ook

Heb je onze klantverhalen al gelezen?

Friturende helden tijdens Horecava 2023 met Kiremko

The art of frying De magie van videomapping: Een nieuwe dimensie in frituren Dit jaar hebben we na 27 jaar trouwe deelname aan de Horecava iets bijzonders gedaan. In plaats van de gebruikelijke stand hebben we gekozen voor een opvallende motionshow. We hebben een...